Projeye göre, sosyal kiralık konutlar TOKİ mülkiyetinde olacak ve vatandaşlara 49 yıllığına, piyasa değerinin oldukça altında kira bedeliyle tahsis edilecek. Böylece:


Yüksek kira zamları engellenecek,


Evden çıkarılma riski ortadan kalkacak,


Uzun vadeli kira güvencesi sağlanacak.


Bakan Kurum’un verdiği bilgiye göre, yıl sonunda 81 ili kapsayan 250 bin sosyal konutluk büyük bir kampanya başlatılacak. Kampanya ile hem satılık hem de kiralık konut piyasasında fiyatların dengelenmesi hedefleniyor. “Ev sahibi olmayan gençler, emekliler ve dar gelirli aileler bu projeyle ev sahibi olabilecek,” diyen Kurum, başkentlilere de umut verdi.


Sosyal konut ve kiralık konut projelerinin detaylarının, Aralık ayında düzenlenecek deprem konutları teslim töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. TOKİ başvurularının da bu törenden sonra başlaması planlanıyor.

Yorumlar
Editör Hakkında