Türk müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İskele kentinde verdiği konser sırasında fenalaşarak hayatını kaybetti. 58 yaşındaki sanatçının vefat haberi sevenlerini yasa boğarken, ölüm nedeni ve yaşamına dair detaylar merak konusu oldu.

Konser sırasında fenalaştı

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Volkan Konak sahne aldığı otelde aniden fenalaştı. Olay yerine hızla ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi konser alanında gerçekleştirdi. Konak, entübe edilerek hastaneye sevk edildi ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimliği, sanatçının saat 00.42’de hayatını kaybettiğini duyurdu.

Müziğe adanmış bir ömür

1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğan Volkan Konak, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Karadeniz müziğini evrensel formlarla harmanlayan sanatçı, “Efulim”, “Maranda”, “Mimoza” ve “Lifor” gibi unutulmaz albümlere imza attı. Besteleri ve yorumlarıyla milyonların sevgisini kazanan Konak, sayısız ödüle layık görüldü.

Ailesi ve özel hayatı

Sanatçı, 1992 yılında Selma Konak ile evlenmiş ve çiftin üç çocuğu olmuştur. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle düğün yapamayan çift, sade bir nikahla evlenmişti. Çocuklarına ‘Şimal’, ‘Volkan’ ve ‘Derin’ isimlerini veren Konak, ailesine bağlılığıyla da tanınıyordu.

Unutulmaz şarkıları

Volkan Konak’ın “Göklerde Kartal Gibiydim”, “Aleni Aleni”, “Yarim Yarim”, “Dido”, “Ayletme Beni” gibi şarkıları hafızalara kazındı. Sevenleri, sosyal medyada büyük bir üzüntüyle sanatçıyı anarken, Konak’ın şarkıları müzik dünyasında yaşamaya devam edecek.

Ünlü sanatçının cenaze törenine dair detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Muhabir: Antalya Hakkında