Olay, bugün Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde, Göreme Açık Hava Müzesi girişinde meydana geldi. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre peribacasının henüz bilinmeyen bir nedenle çökmesi bölgede hareketliliğe neden oldu.

2 kişi hayatını kaybetti

Nevşehir'in Göreme beldesinde yaşanan olayın ihbar edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. Meydana gelen olayda ölü ve yaralıların bulunduğu kaydedilirken, yaralıların durumu ve olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin ayrıntılar henüz netleşmedi.

Antalya’da köy evinde yangın paniği: Benzinle ateş yakmak isterken evi yandı
Antalya’da köy evinde yangın paniği: Benzinle ateş yakmak isterken evi yandı
İçeriği Görüntüle

Son olarak edinilen bilgiye göre, Göreme beldesinde bulunan peribacalarından bir tanesi yıkıldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, UMKE, jandarma, polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgede kriz masası oluşturulurken yaralanan 3 kişinin hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, Nevşehir Valisi Hüseyin Kök'ün açıkladığı bilgilere göre ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: İHA