Korkuteli’de Hazine’ye ait 8 taşınmaz ihaleyle satışa çıkıyor

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde mülkiyeti Hazine’ye ait 8 taşınmaz, Milli Emlak Şefliği tarafından düzenlenecek ihale ile satışa sunulacak. Farklı mahallelerde bulunan taşınmazların satış ihalesi, 25 Ağustos 2026 tarihinde Korkuteli Milli Emlak Şefliği’nde gerçekleştirilecek.

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi kapsamında açık teklif usulüyle yapılacak. Satışa çıkarılan taşınmazların büyüklükleri 679 metrekare ile 10 bin 389 metrekare arasında değişirken, tahmini satış bedelleri ise 1 milyon 270 bin TL ile 3 milyon 640 bin TL arasında belirlendi.

Korkuteli’de satışa çıkarılan 8 taşınmazın detayları

Hazine mülkiyetindeki taşınmazların mahalle, ada, parsel, yüzölçümü, tahmini bedel ve geçici teminat bilgileri şöyle:

Antalya'da rafting rehberleri kürekleri bırakıp çöp topladı
Antalya'da rafting rehberleri kürekleri bırakıp çöp topladı
İçeriği Görüntüle

1. Beğiş Mahallesi: 220 ada, 181 parselde bulunan 2.866,33 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın tamamı satışa çıkarılacak. Hamtoprak niteliğindeki taşınmazın imar durumu 1/25.000 ölçekli planda köy yerleşim alanı olarak belirtiliyor. Tahmini bedeli 1 milyon 900 bin TL, geçici teminatı ise 190 bin TL. İhale saati 09.30.

2. Kayabaş Mahallesi: 248 ada, 1 parselde yer alan taşınmaz 2.608,75 metrekare büyüklüğünde. Hamtoprak niteliğindeki taşınmazın imar durumu 1/25.000 ölçekli planda tarım alanı olarak gösteriliyor. Tahmini satış bedeli 1 milyon 827 bin TL, geçici teminat tutarı 182 bin 700 TL. İhale 09.45’te yapılacak.

3. Yukarıkaraman Mahallesi: 135 ada, 44 parselde bulunan 4.362,52 metrekarelik taşınmaz çalılık niteliğinde. 1/25.000 ölçekli planda tarım alanında kalan taşınmaz için 2 milyon 900 bin TL tahmini bedel ve 290 bin TL geçici teminat belirlendi. İhale saati 10.00.

4. Kevzer Mahallesi: 171 ada, 1 parselde bulunan 9.785,86 metrekarelik hamtoprak taşınmazın tamamı satışa sunulacak. Taşınmazın tahmini bedeli 2 milyon TL, geçici teminatı 200 bin TL olarak açıklandı. İhale 10.15’te gerçekleştirilecek.

5. Kozağacı Mahallesi: 168 ada, 154 parselde bulunan 5.177,84 metrekarelik hamtoprak taşınmaz için 3 milyon 300 bin TL tahmini satış bedeli belirlendi. Geçici teminat tutarı 330 bin TL. İhale saati 10.30.

6. Büyükköy Mahallesi: 176 ada, 12 parselde yer alan taşınmaz 679 metrekare büyüklüğünde. Arsa niteliğindeki taşınmazın 421,82 metrekarelik kısmı 1491/2400 hisse oranına karşılık geliyor. Konut alanında bulunan taşınmazın tahmini bedeli 1 milyon 270 bin TL, geçici teminatı 127 bin TL. İhale 10.45’te yapılacak.

7. Büyükköy Mahallesi: 136 ada, 12 parselde bulunan 742 metrekarelik arsanın tamamı satışa çıkarılacak. Konut alanında bulunan taşınmaz için 1 milyon 855 bin TL tahmini bedel, 185 bin 500 TL geçici teminat belirlendi. İhale saati 11.00.

8. Yakaköy Mahallesi: 132 ada, 1 parselde bulunan 10.389,08 metrekarelik arsanın tamamı satışa sunulacak. Taşınmaz, 1/25.000 ölçekli planda tarım alanı ve köy yerleşik alanı içerisinde bulunuyor. Tahmini satış bedeli 3 milyon 640 bin TL, geçici teminat tutarı ise 364 bin TL. İhale 11.15’te gerçekleştirilecek.

İhaleler 25 Ağustos’ta yapılacak

Korkuteli Milli Emlak Şefliği tarafından düzenlenecek taşınmaz satış ihalelerinin tamamı 25 Ağustos 2026 Salı günü gerçekleştirilecek. İlk ihale saat 09.30’da başlayacak ve taşınmazlar için belirlenen saatler 15’er dakikalık aralıklarla devam edecek.

İhaleye katılmak isteyenlerin, belirlenen geçici teminat tutarını ihale saatinden önce yatırmaları gerekiyor. Teminat ödemesinde taşınmazın mahalle, ada ve parsel bilgilerinin yanı sıra ihaleye katılacak kişinin adı, soyadı ve vatandaşlık numarasının belirtilmesi ve ödeme dekontunun komisyona sunulması gerekiyor.

İhaleye katılacak gerçek kişilerden nüfus cüzdanı fotokopisi, son bir ay içerisinde alınmış ikametgah belgesi ve Türkiye’de tebligat adresi isteniyor. Vekaleten katılım sağlayacak kişilerin ise 2026 yılı içinde tasdik edilmiş vekaletname örneğini ibraz etmeleri gerekiyor.

Tüzel kişilerin ihaleye katılımında ise sicil kayıt belgesi, yetki belgesi veya vekaletname, imza sirküleri ve vergi numarası gibi ilanda belirtilen ek belgelerin sunulması gerekiyor.

Peşin ödemede yüzde 20 indirim uygulanacak

İlanda yer alan bilgilere göre taşınmazların satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacak. Taksitli ödeme tercih edilmesi durumunda ise ihale bedelinin dörtte biri peşin ödenecek, kalan tutar iki yıl içerisinde kanuni faiziyle birlikte taksitler halinde ödenebilecek.

İlan kapsamında satış bedeli dışında KDV, vergi, resim ve harç alınmayacağı, taşınmazların 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf tutulacağı bildirildi.

Satış işlemlerinde ayrıca döner sermaye işletme bedeli tahsil edilecek. Buna göre satış bedelinin 5 milyon TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 1, 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasındaki kısmı için binde 5, 10 milyon TL’yi aşan bölüm için ise on binde 25 oranında bedel alınacak.

İhaleye katılacaklar şartnameyi incelemeli

İhaleye katılmayı planlayanların şartname ve eklerini tamamen inceleyerek belirtilen koşullara uygun şekilde başvuru yapmaları gerekiyor. Faks ve elektronik posta yoluyla yapılan müracaatların kabul edilmeyeceği açıklandı.

Tekliflerin, ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşması şartıyla posta yoluyla da gönderilebileceği belirtildi. Ancak posta yoluyla gönderilen tekliflerde ihale saatinden sonra ulaşan, usulüne uygun hazırlanmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler değerlendirmeye alınmayacak.

İhale hakkında ayrıntılı bilgiye Milli Emlak'ın internet adresinden ve 0 242 653 40 41 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Birden fazla kişinin ihaleye katılması halinde ise noter aracılığıyla adi ortaklık kurulması gerektiği bildirildi.

Komisyonun, gerekçesini kararında belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu ve ihaleyi yapmama kararının kesin olduğu da ilanda yer alan bilgiler arasında bulunuyor.

Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım