Olay, Yunus Emre İlköğretim Okulu önünde uygulama yapan Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldi. Bölgede bir motosiklete işlem yapan ekipler, ön camında "Basın" ibaresi yer alan bir otomobili şüphe üzerine durdurdu.
Karakola sevk edildi
Aracı kullanan İ.J. isimli kadın sürücü, görevli polis memurlarına basın mensubu olduğunu iddia etti. Ardından sosyal medya tabanlı kendi adına düzenlenmiş ve üzerinde şahsi bir kurum ismi yazan bir basın kartı gösterdi. İbraz edilen kartın resmi bir geçerliliği olmadığını ve sahte olabileceğini değerlendiren trafik ekipleri, sürücüyü detaylı inceleme için Cumhuriyet Polis Merkezi'ne yönlendirdi.
Karakolda yapılan incelemelerin ardından, resmi kurallara aykırı hareket eden İ.J. hakkında evrakta sahtecilik suçlamasıyla yasal işlem gerçekleştirildiği bildirildi.




