Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 2026-2027 eğitim öğretim yılı, 14 Eylül Pazartesi günü (bugün) Türkiye genelinde başladı. Antalya’da yeni eğitim yılının ilk gününde açılışı gerçekleştirilen Salih Fikri Zaman İlkokulu’nda da öğrenciler, öğretmenler ve protokol üyeleri bir araya geldi. Muratpaşa ilçesine bağlı Doğuyaka Mahallesi’nde hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan okulun açılış töreninde kurdele, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Hulusi Şahin kurdele kesiminin ardından ilk ders zilini bizzat çaldı.

Vali Öğrenci

Yeni eğitim yılı heyecanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da öğrenciler 14 Eylül itibarıyla ders başı yaparken, yeni okulun açılışı öğrencilerin heyecanına . Hayırseverlerin desteğiyle kente kazandırılan Salih Fikri Zaman İlkokulu, düzenlenen törenin ardından öğrencilerin eğitim göreceği okullar arasındaki yerini aldı. Açılışta hayırseverlerin eğitim alanındaki katkısına dikkat çekilirken, okulun yapımında emeği bulunanlara teşekkür edildi. Törende konuşma gerçekleştiren Antalya Valisi Hulusi Şahin, Muratpaşa'nın okul yapımı açısından sıkışık olduğunu dile getirerek, “Bu konuda hayırseverlerin yardımına muhtacız”diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi kesen Vali Şahin okulun içini ve sınıfları gezerek minik öğrencilere hediyeler verdi. Okul içinde son durak olarak öğretmenler odasında öğretmen ve idari yönetimle bir araya gelen Şahin öğretmen ve idari görevlilerden bilgi aldı.

Okul ve Antalya hakkında bilgi verdi

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş kürsü konuşmasında, Muratpaşa ilçesi Doğu Yaka Mahallesi'nde açılışı gerçekleştirilen okulun 24 derslikli ana binası ve yanındaki eklentiyle toplam 46 dersliğe sahip olduğunu belirtti. Eriş, 70 öğretmen ve bin 432 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan okulun Antalya'nın eğitim altyapısına önemli katkı sunduğunu ifade ederek, okulun kente kazandırılmasında emeği geçen hayırsever Hakan Zaman'a teşekkür etti.

Ayrıca kent geneli hakkında da bilgi veren Eriş, yeni eğitim öğretim yılında Antalya genelinde örgün eğitim, açık öğretim ve MEB dışındaki eğitim kurumları dahil toplam 523 bin 853 öğrenci, 2 bin 231 eğitim kurumu ve 123 bin 878 öğretmenle eğitim öğretime başlanacağını açıkladı. Eriş, kent genelinde devam eden 35 okul inşaatı bulunduğunu belirterek, 2027 yılı için planlanan yatırımlarla ikili eğitim oranının yüzde 67'den yüzde 30'a düşürülmesinin hedeflendiğini söyledi.

Vali Şahin-2

523 bin 823 öğrenci okula başladı

Açılış ve gezinin ardından Antalya Hakkında haber ekibine özel röportaj veren Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın geçtiğimiz dönemde eğitim alanında çok başarılı olduğunu ve bu dönemde de bu başarının üstüne koyarak ilerlemek istediklerini söyledi. Okullarda güvenlik ve temizlik konularına da değinen Vali Şahin,

"Bu sene 38 bin 512 öğrencimiz bugün itibarıyla 2026-2027 eğitim öğretim yılına başlıyor. Mutluyuz. Çocuklarımız şen kahkahalarıyla sınıfları doldurdular. Öğretmenlerimiz, Antalya'da 38 bin 000 öğretmenimiz şu anda öğrencilerimizin başında. İnşallah bu yıl güzel bir eğitim öğretim sezonu olur. Geçen yıl son derece başarılıydı Antalya. Hem liseye geçiş sınavlarında hem üniversite sınavlarında Antalya çok başarılı bir sonuç aldı. Çocuklarımızı, gençlerimizi tebrik ediyorum, velilerimizi tebrik ediyorum. Bu sene de inşallah o başarıyı tekrarlayacağız. Okul sayımız 2 bin 232, resmi-özel toplam. Derslik sayımız 23 bin 878. Öğretmen sayımız 38 bin 512. Öğrenci sayımız 523 bin 823. 691 güvenlik görevlisi ve bin 960 temizlik görevlisi TYP programından bugün itibarıyla görevde"

ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında yeni çalışmalar olup olmadığı hakkında sorulan soruya da yanıt veren Vali Şahin şunları söyledi:

"Elbette çok sayıda zaten inşaatımız da var, 30'un üzerinde. YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) üzerinden yaptığımız inşaatlarımız var. Eski dönemden kalan, hayırseverlerimizin yarım bıraktıkları, onları da tamamlıyoruz. 2027 yatırımını da dahil ettiğimizde Antalya'da artık 30 civarında ikili eğitim yapan okul kalmış olacak. Bu da büyük bir rakam."

Il Milli Eğitim Müdürü

"Hedefimiz başarılarımızı yukarıya taşımak"

Antalya Hakkında haber ekibine özel konuşan bir diğer isim olan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş ise şu ifadeleri kullandı:

"2026-2027 eğitim-öğretim yılının Antalya'mıza, ülkemize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını dileyerek başlamak istiyorum. Bir önceki yılımız çok güzel geçti, çok verimli ve başarılı bir yılımız oldu. Antalya adına güzel şeyler yaşadık. Bununla beraber Türkiye'de, PISA'da özellikle yaşadığımız son sonuçlarla beraber eğitimde aldığımız yolu, geldiğimiz noktayı bize göstermesi açısından çok güzel oldu. Bunun tabii Antalya'ya yansımalarını da yaşadık. Biz geçen sene YKS'de ilk 10 bin derecenin bin 136'sı Antalya'ya aitti. Bu çok gurur verici bir olaydı Antalya'mız için, bizler için, öğrencilerimiz için. Hepimiz öğrencilerimizle gururlandık. Yine LGS'de çok güzel başarılar elde ettik. Hedefimiz bu sene de yine aynı şekilde eğitim-öğretimdeki başarımızı daha yukarılara taşımak için mücadele etmek. Tabii bunun altyapısını oluşturuyoruz. Bu noktada Antalya olarak biz güzel yıllar yaşadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda da o şekilde geçireceğiz diye umuyoruz."

Ali Çetin

"Hayırlarımızı göstermeden yapıyoruz"

Antalya Hakkında haber ekibine konuşan son isim ise okulun açılışına katılan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin oldu. Yeni eğitim-öğretim yılını kutlayan Çetin AK Parti ve AK Gençlik olarak eğitime destek vermeyi sürdürdüklerini vurgulayarak şu şekilde konuştu:

"2026-2027 eğitim yılının bugün ders yılı çalınmış oldu resmi olarak. Hem öğretmenlerimize hem öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz öncelikle. Güzel bir eğitim yılı geçsin inşallah. Milli Eğitim Bakanlığımız ciddi yatırımlar yapıyor Antalya'da. Antalya şu manada da çok güzel bir ilimiz aynı zamanda. Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı derslik sayısı, işte bir derslik Milli Eğitim Bakanlığımız, bir derslik hayırsever yapan muhteşem bir hayırseverlerin olduğu bir ildeyiz. Bugün de Eğitim Öğretim Yılı'na valimizle, milletvekillerimizle, Antalya protokolü ile beraber Salih Fikri Zaman İlköğretim Okulu'nda açılışımızı gerçekleştirdik. Antalya hayırseverlerimizle dolu bir şehir. Hem okul yapımında hem arsa bağışlamada Türkiye'de rekor kırıyor. Ben yeni Eğitim Öğretim Yılımızın Antalya'mıza, ülkemize, milletimize, memleketimize hayırlı olmasını temenni ederim inşallah. AK Parti Ak Gençlik ailemizdeki genç kardeşlerimiz, "Eğitim öğretimindeki öğrencilerimizin her anında hep yanında" sloganıyla yanlarında oluyorlar. İşte anaokulu seviyesindeki çocuklarımızın ihtiyaçları, ilkokula başlayan öğrencilerin çantaydı, bir takım giderleriydi. Bu noktada ihtiyaç sahibi ailelerimize özellikle yardımcı olma manasında kapı kapı geziyorlar. Bu hayırlarımızı göstermeden yapıyoruz. Hayrın en makbulü gözükmeden yapılandır."

Salih Fikri Zaman

ALKÜ'de 4. Teknoloji Günleri
ALKÜ'de 4. Teknoloji Günleri
İçeriği Görüntüle

Salih Fikri Zaman İlkokulu’nun açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, Antalya İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, hayırsever Hakan Zaman, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Mustafa Söylemez ve Antalya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Hüseyin Bekmez katıldı. Törende ayrıca AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çok sayıda protokol üyesi, öğrenciler ve vatandaşlar da yer aldı.

Muhabir: Oğuzhan Bozağaç