Muğla’da görev yapan ambulans helikopter, olumsuz hava koşulları nedeniyle dün havalanamadı. Bugün sabah saatlerinde Antalya’ya gitmek üzere havalanan helikopter, yoğun sis nedeniyle kontrolünü kaybederek hastane binasına çarptı ve kaza yaptı. Olayın ardından bölgeye sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, kazada 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ekiplerin bölgede çalışmaları devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Helikopter Kazası Açıklaması
Sağlık Bakanlığı, Muğla’da meydana gelen helikopter kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, 2 pilot, 1 hekim ve 1 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, “Hizmet veren bir ambulans helikopter, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çarparak boş bir alana düşmüştür. Kazada 4 çalışma arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Olayla ilgili incelemeler sürmekte olup, kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Başsağlığı dilekleriyle paylaşılan açıklamada, kazanın detaylarının araştırıldığı ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.





