İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması, Antalya’daki belediye birimlerine kadar uzandı. Soruşturma kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başdanışmanı olarak görev yapan ve aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi’nde daire başkanlığı görevini sürdüren Cem Oğuz ile belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde çalışan Buse K. hakkında işlem başlatıldı.
Antalya'da gözaltına alındılar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, iki şüpheliyi Antalya’da gözaltına aldı. Gözaltı işlemlerinin ardından şüpheliler, ifade işlemleri için İstanbul’a götürüldü.

İstanbul'da sorgulandılar
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan Cem Oğuz ve Buse K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.
Mahkemeden tutuklama kararı
Savcılıktaki işlemlerin ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan iki isim hakkında tutuklama kararı verildi. Böylece Cem Oğuz ve Buse K., soruşturma kapsamında cezaevine gönderildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.




