Alanya'nın ekonomik ve sosyal yapısına katkı sunacak önemli bir eğitime imza atıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Engelsiz Yaşam Evi Derneği'nin iş birliğinde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün kıymetli destekleriyle hayata geçirilen iki günlük Proje ve Girişimcilik Eğitimi, ALTSO Meclis Salonu'nda başarıyla gerçekleştirildi.
Kapsamlı eğitim programı düzenlendi
Alanya genelinde proje üretme ve girişimcilik kapasitesinin artırılması hedeflenen eğitim programında katılımcılara; proje döngü yönetimi, stratejik planlama, ulusal ve uluslararası fon kaynakları, girişimcilik destekleri, devlet teşvikleri ve proje yazma becerileri gibi kritik konularda kapsamlı bilgiler verildi. Eğitimin başarıyla tamamlanmasının ardından düzenlenen resmi sertifika töreni ile kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.
Gerçekleştirilen programa; ALTSO Başkanı Eray Erdem, Engelsiz Yaşam Evi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca, Proje Uzmanı ve eğitmen Barış Gümüşbaş ile çok sayıda kursiyer katılım sağladı.

Başkan Erdem: "Proje kültürünün gelişmesini önemsiyoruz"
Eğitim programının ardından değerlendirmelerde bulunan ALTSO Başkanı Eray Erdem, Alanya'nın kalkınmasında proje kültürünün rolüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Alanya'nın geleceğine yatırım yaparken yalnızca bugünün ihtiyaçlarına değil, yarının fırsatlarına da odaklanıyoruz. Bu noktada proje üretme, doğru kaynaklara ulaşma ve girişimcilik kapasitesini geliştirme büyük önem taşıyor. Engelsiz Yaşam Evi Derneği iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz bu eğitimle, katılımcılarımızın ulusal ve uluslararası fonlardan, devlet teşviklerinden ve girişimcilik desteklerinden daha etkin şekilde faydalanabilmelerine katkı sunmayı amaçladık. ALTSO olarak eğitim ve girişimcilik alanındaki çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Proje üreten, girişimcilik kültürü gelişmiş, yeni fırsatları değerlendiren ve ürettiği değerle büyüyen bir Alanya için çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen Engelsiz Yaşam Evi Derneği Başkanımız Gülnur Erbudak Ağca'ya, eğitimcimiz Barış Gümüşbaş'a ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyor, sertifikalarını alan katılımcılarımızı tebrik ediyorum."
Programın sonunda Engelsiz Yaşam Evi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca da söz alarak, eğitimin düzenlenmesinde büyük katkı ve destek sunan ALTSO Başkanı Eray Erdem'e teşekkürlerini iletti.




