Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) organizasyonuyla düzenlenen Türkiye Otodrag Şampiyonası’nın 4. ayak yarışları Antalya’da başladı. Aydoğmuş Mahallesi Fatih Terim Caddesi’nde bulunan Kepez Yeni Drag Pisti’nde gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde sporcular antrenman ve sıralama turlarına katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen yarışmacılar, kendi kategorilerinde en iyi dereceyi elde edebilmek için araçlarıyla piste çıktı. Yüksek performanslı otomobillerin mücadele ettiği yarışlarda motor gücünün yanı sıra sürücülerin pistteki performansı da belirleyici oldu. Sıralama turlarında elde edilecek dereceler, yarın yapılacak eleme ve final mücadeleleri öncesinde sporcuların konumunu belirleyecek.

6 ayrı kategoride yarışıyorlar

Şampiyonanın dördüncü ayağında sporcular, araç ve motor özelliklerine göre belirlenen 6 farklı sınıfta mücadele ediyor. Yarış kategorileri şöyle sıralanıyor:

Osman Özköylü’den Mustafa Er’e yanıt: “Mustafa hoca hangi maçı izledi?”
Osman Özköylü’den Mustafa Er’e yanıt: “Mustafa hoca hangi maçı izledi?”
İçeriği Görüntüle

-Sınıf 1 (Street)

-Sınıf 2 (Super Street)

-Sınıf 3 (Pro-Street)

-Sınıf 4 (Drag)

-Sınıf 5 (Pro-Drag)

-Sınıf 6 (Super Pro Drag)

Her kategoride en iyi dereceyi elde etmeyi hedefleyen yarışmacılar, sıralama turlarında avantaj sağlamaya çalışıyor. Kepez Yeni Drag Pisti’nde düzenlenen organizasyon, farklı şehirlerden gelen sporcuları Antalya’da bir araya getirirken kentteki motor sporları etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Şampiyonluk mücadelesi yarın devam edecek

Antrenman ve sıralama turlarıyla başlayan organizasyon, yarın gerçekleştirilecek eleme ve final yarışlarıyla sürecek. Sporcular, kendi sınıflarında rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kürsüsüne çıkmak için mücadele edecek. Dördüncü ayak yarışlarının kazananları, final mücadelelerinin ardından belli olacak.

Muhabir: Oğuzhan Bozağaç