Alanya’da kaçak tütün ticaretinin ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen çalışma kapsamında operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri tarafından bir şahsa ait kolilerde yapılan aramada, toplam 144 kilogram açık sarmalık kıyılmış tütün bulundu.

Koliler tek tek arandı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda ilçede kaçak tütün ve tütün mamullerinin satışının ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, bir şahsa ait olduğu belirlenen kolilerde arama yapıldı. Gerçekleştirilen aramada kolilerin içerisinde açık sarmalık kıyılmış tütün bulunduğu tespit edildi.

Manavgat’ta operasyon: 3 bin sentetik hap ele geçirildi
Manavgat’ta operasyon: 3 bin sentetik hap ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

Ekipler tarafından yapılan kontrolde toplam 144 kilogram açık sarmalık kıyılmış tütün ele geçirildi. Ele geçirilen tütünlere ilişkin gerekli işlemler başlatıldı.

Adli tahkikat başlatıldı

Operasyon kapsamında ele geçirilen 144 kilogram tütünle ilgili olarak jandarma ekipleri tarafından işlem yapılırken, olayın tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla adli tahkikat başlatıldı.

Kaynak: İHA