Muratpaşa’da dış cephe boyası yapan iki işçi, iskelenin düşmeye başlamasıyla metrelerce yükseklikte ölüm tehlikesi atlattı. Emniyet kemerleriyle halatlara bağlı şekilde 13’üncü katta asılı kalan işçiler, kendi çabalarıyla balkona ulaşarak kurtuldu.

Muratpasa 2 Isci 13.Katta Asili Kaldi

İskele dördüncü katta takılı kaldı

Olay, Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerindeki 15 katlı binada dün öğle saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, isimleri öğrenilemeyen iki işçi binanın dış cephesini boyadığı sırada iskele henüz belirlenemeyen nedenle düşmeye başladı. İskelenin hareket etmesiyle iki işçi, emniyet kemerlerinden halatlara bağlı şekilde 13’üncü katta asılı kaldı. Büyük korku yaşayan işçiler, kendi imkanlarıyla 13’üncü kattaki dairenin balkonuna girmeyi başardı. Bu sırada iskele, apartmanın dördüncü katındaki klima ile balkon demirlerine takılarak durdu.

Muratpasa 2 Isci 13.Katta Asili Kaldi4

Aksu'da yangınla mücadele ederken hayatını kaybeden Kahya’nın cenazesi teslim alındı
Aksu'da yangınla mücadele ederken hayatını kaybeden Kahya’nın cenazesi teslim alındı
İçeriği Görüntüle

İtfaiye güvenlik önlemi aldı

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, işçilerin güvenli alana geçtiğini belirledi. Bunun üzerine bina çevresinde şerit çekilerek güvenlik alanı oluşturuldu. Dairede yaşayanların bulunmaması nedeniyle bir süre balkonda bekleyen işçiler, ev sahibinin gelmesinin ardından aşağı indi. İki işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Muratpasa 2 Isci 13.Katta Asili Kaldi6

"Çok korktum"

Olayı gören Gülefer Anlak, yemek yemeye giderken iskelenin apartmandan yuvarlandığını ve iki işçinin havada asılı kaldığını gördüğünü söyledi. Anlak, yanından geçen ve yakındaki inşaatta çalıştığını öğrendiği kişiden yardım çağırmasını istediğini belirterek, yaşananları şöyle anlattı:

"Yemek yemeye geliyordum. Karşı yoldan geçip kaldırımın dibine ulaştığımız sırada apartmandan iskeleler yuvarlandı. Bir baktım, iki beyefendi asılı halde kalmış. O anda çok korktum. Yanımdan geçen, yandaki inşaatta çalıştığını öğrendiğim beyefendiye, 'Lütfen hemen yardım çağırın' dedim. O da bana, 'Abla, bu iskelenin böyle olması ikinci kez oluyor' dedi. Ben de 'Neden aynı iskeleyi tekrar tekrar kullanıyorlar? İnsanların canı bu kadar mı değersiz' diye tepki gösterdim. Çok üzüldüm. Allah'tan canları kurtuldu. İtfaiye çağrıldı, şimdi müdahale ediliyor."

Muratpasa 2 Isci 13.Katta Asili Kaldi5

Muratpasa 2 Isci 13.Katta Asili Kaldi3

Kaynak: İHA