Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, takımının sahasında Pendikspor'a 3-2 mağlup olduğu mücadele sonrasında basın mensuplarının karşısına geçti. Karşılaşmayı değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, sahada hiç öngörmedikleri bir tabloyla karşılaştıklarını ve oynadıkları ilk üç karşılaşmada da benzer şanssızlıklar yaşadıklarını dile getirdi.
"Bireysel hatalar maçın kaderini belirledi"
Mücadelenin ikinci devresinde hamlelerin karşılık bulduğunu belirten Korkmaz, skoru eşitlediklerini hatta galibiyeti bile yakalayabilecek pozisyonlar ürettiklerini aktardı. Ancak son dakikalarda tekrarlanan hataların faturasının ağır olduğunu vurgulayan deneyimli hoca,
"Böyle bir tablo beklemiyorduk ama bir çözüm bulmak lazım. Üçüncü maç ve üç maçta da bireysel hatadan gol yiyoruz. Özellikle maçta geri düştüğümüz zaman ikinci yarıda yaptığımız hamleler çok etkili oldu. Beraberliği yakaladık, galibiyeti de yakalayabilirdik. Ancak yine bireysel hatadan gol yiyince ip koptu. Üç maçta bu kadar çok hata yaptığınız zaman geri dönüşü olmuyor. Bireysel hatanın önlemi alınmaz ama en azından farklı bir tedbir alacağız"
diyerek duyduğu üzüntüyü ifade etti.
"Sonucu değiştirebilmek için hata yapmamalısınız"
Farklı bir ilk 11 tercihiyle sahaya çıkılması durumunda sonucun değişip değişmeyeceği yönündeki bir soruya net yanıt veren Korkmaz,
"Bireysel hata yaparsanız sonuç değişmez. Yediğimiz ilk gol de üçüncü gol de bireysel hataydı. İlk maçta yediğimiz iki gol de bireysel hataydı, ikinci maçta da aynı durum yaşandı. Sonucu değiştirebilmeniz için bu kadar çok hata yapmamanız lazım. Çünkü nihayetinde oyuncuların gardı düşüyor. Onları toparlamak, saha içinde oyunu veya skoru çevirmek zor oluyor. Hepsi üzgün, ben de çok üzgünüm. Ancak bunu düzelteceğiz. Düzeltmenin yollarına bakacağız ve bunu bulacağız"
şeklinde konuştu.
"Bundan sonra her maçı kazanmak için oynayacağız"
Geçmişte Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e taşıdığı sezondaki mağlubiyet hedeflerini hatırlatan Korkmaz, kadro yapılanmasına ve gelecek haftalara dair umut dolu mesajlar verdi. Risk almadığını, aksine geniş kadrodaki herkesin oynamasından yana olduğunu belirten teknik direktör,
"Aslında bir risk değil. Herkesin oynamasından yanayım. Sezon başından beri herkes iyi çalışıyor. Asıl risk bireysel hata; en büyük risk oydu. Maalesef onu engelleyemiyoruz. Bugünü artık unutacağız. Çünkü bir maç başladı ve bitti. Herkes çok üzgün, duygular çok yoğun. Bu yoğun duyguları yarınki antrenmanımızla beraber en aza indireceğiz. Önümüzdeki hafta tek söyleyeceğim şey kazanmak. Bundan sonra her maçı kazanmak için oynayacağız"
dedi.
"En az üç takviye daha yapacağız"
Takımın hedefleri ve transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Korkmaz,
"Şampiyonluk hedefi bu kadroyla gerçekçi mi?" sorusuna karşılık en az 3 takviye daha yapacaklarını belirtti. Kariyerinde çok farklı skorlar gördüğünü ama bu durumu ilk defa yaşadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Hayatımda bir maçta Antalya'da 6 gol yediğimi hatırlıyorum. Başka bir takımda bir maçta 5 gol yediğimizi de hatırlıyorum ama üç maçta 8 gol yediğimizi hiç hatırlamıyorum. Bu bana acı bir tecrübe oldu. Yarından itibaren olayı daha çok irdeleyeceğiz. Maçları tekrar analiz edeceğiz. Nerede doğru yaptık, nerede yanlış yaptık, daha belirleyici olacak"
değerlendirmesinde bulundu.

"Sorumluluk bana ait"
Basın toplantısının sonunda kaleci transferi ve bireysel performanslar üzerinden oyuncularını koruyan Bülent Korkmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Kaleci arıyoruz. Oyuncularım hakkında kişisel yorum yapmak istemiyorum. Nihayetinde benim oyuncum. Ben oyuncular hakkında hiçbir zaman kişisel yorum yapmadım. Onun hatasından ben sorumluyum. Teknik direktör olarak oynattığım için sorumluluk bana ait. Bunu açık ve net söyleyebilirim. Ancak bazen dip yaparsınız. O dibi yaptık, bundan sonra çıkış olacak."




