Akdeniz'in cazibe merkezi Antalya, emlak piyasasında tarihi zirveleri zorluyor. Özellikle yabancı ilgisi ve yüksek göç dalgası, hem konut fiyatlarını hem de kira bedellerini iki yıl öncesine göre katlamış durumda. Ancak son dönemde piyasada dengeler değişmeye başladı. Merkez ilçelerde rekor artışlar devam ederken, bazı bölgelerde belirgin bir sakinleşme gözlemleniyor.
| İlçe/Mahalle | Artış Oranı (Son 6 Ay) | Ana Etken |
| Konyaaltı (Liman, Hurma) | %40 - %55 Arası | Yabancı yerleşimi ve kısa dönem kiralamalara talep. |
| Muratpaşa (Şirinyalı, Lara) | %35 - %45 Arası | Merkezi konum, yüksek sosyal donatı ve ulaşım kolaylığı. |
| Kepez (Varsak, Yeni Mahalle) | %30 - %40 Arası | Kentsel dönüşüm ve yeni konut projelerinin sınırlı arzı. |
| Kaş / Kalkan | %50+ | Döviz bazlı kira getirisi ve lüks villa talebi. |
Piyasanın genel seyrinin aksine, bazı semtlerde kira artış hızının yavaşladığı, hatta bazı eski yapı stokunun bulunduğu bölgelerde kiraların stabilize olduğu gözlemlendi. Bu durum, genellikle arz fazlası veya merkeze göre daha düşük talep görmesiyle açıklanıyor.
Döşemealtı: Yeni konut arzının hızlanması ve merkeze olan mesafesi nedeniyle artış hızı yavaşladı.
Aksu (Havalimanı Çevresi): Geçmişteki hızlı yükselişin ardından, mevcut kiracıların yenileme talebinin sınırlı kalmasıyla stabil bir seyir izliyor.
Alanya (Bazı Uzak Mahalleler): Rusya-Ukrayna savaşının ilk dönemindeki aşırı talebin azalmasıyla kısmi bir dengelenme yaşanıyor.