Olay, Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde faaliyet gösteren Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) trafo merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, merkezde bulunan elektrik trafolarından birinde henüz belirlenemeyen bir nedenle şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın hemen ardından trafodan alevler yükselmeye başladı.
İtfaiye ekipleri seferber oldu
Yangını ve dumanları fark eden tesis görevlilerinin ihbarı üzerine bölgeye Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Elektrik akımının kesilmesinin ardından alevlere müdahale eden ekipler, yangını diğer ünitelere sıçramadan kontrol altına alarak tamamen söndürdü.
Maddi hasar meydana geldi
Büyük korkuya neden olan olayda şans eseri herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, patlamanın meydana geldiği trafoda ciddi oranda maddi hasar oluştu. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla teknik ekipler tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.




