Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada yeni bir aşamaya gelindi. Cinayet şüphesi üzerine genişletilen dosya kapsamında Antalya dahil 7 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda dönemin Tunceli Valisi ve halen İçişleri Bakanlığı müfettişi olan Tuncay Sonel’in oğlu M.T.S. ve Doku'nun erkek arkadaşı Z. A'nın da aralarında olduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi.

7 ilde eş zamanlı operasyon
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmayı derinleştiren ekipler, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Elazığ ve Tunceli’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Çalışmalarda 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçildi.
Gözaltına alınan isimler
Operasyon kapsamında Doku’nun erkek arkadaşı Z.A. ile eski polis olan üvey babası E.Y. ve annesi C.Y.’nin yanı sıra U.A., E.E., dönemin Tunceli Valisi ve halen İçişleri Bakanlığı müfettişi olan Tuncay Sonel’in oğlu M.T.S., G.E., S.G., S.Ö., C.A. ve N.A. gözaltına alındı.
Gözaltı işlemlerinin sürüyor
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği, gözaltı işlemlerinin sürdüğü bildirildi.




