Simfer Kimin? Simfer Hangi Ülkenin? Boykot mu?
Simfer Kimin? Simfer Hangi Ülkenin? Boykot mu?
İçeriği Görüntüle

Aydın’da 26 Temmuz 2026 Pazar Elektrik Kesintisi: İlçe İlçe Kesinti Programı Duyuruldu

Aydın’da elektrik dağıtım şebekesinde gerçekleştirilecek planlı bakım, onarım ve altyapı yenileme çalışmaları kapsamında 26 Temmuz 2026 Pazar günü bazı ilçe ve mahallelerde belirli saatler arasında elektrik kesintileri uygulanacak. Elektrik dağıtım ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların, enerji altyapısını güçlendirmek, şebeke güvenliğini artırmak ve vatandaşlara daha kaliteli, kesintisiz elektrik hizmeti sunmak amacıyla planlandığı bildirildi.

Yetkililer, planlı kesintilerden etkilenecek vatandaşların günlük planlarını kesinti saatlerine göre yapmalarını, elektronik cihazlarını korumak amacıyla gerekli tedbirleri önceden almalarını ve güncel kesinti duyurularını takip etmelerini tavsiye etti. Çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde elektrik enerjisinin belirtilen saatlerden daha erken verilebileceği ifade edildi.

Efeler’de Elektrik Kesintisi Yaşanacak Mahalleler

Efeler ilçesinde gerçekleştirilecek bakım ve şebeke yenileme çalışmaları kapsamında bazı mahallelerde planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

  • Saat: 09.00 – 15.00
  • Kesinti Nedeni: Şebeke bakım ve yenileme çalışması
  • Mahalleler: Girne, Zafer, Meşrutiyet ve Ilıcabaşı

Nazilli ve Söke’de Planlı Elektrik Kesintileri

Nazilli’de trafo bakım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde geçici enerji kesintisi yaşanacak.

  • Nazilli
    • Saat: 10.00 – 16.00
    • Mahalleler: Yeşil Mahalle, Yıldıztepe, Dumlupınar

Söke’de ise enerji nakil hattında yürütülecek çalışmalar kapsamında bazı mahallelerde elektrik kesintisi uygulanacak.

  • Söke
    • Saat: 09.30 – 14.30
    • Mahalleler: Yenikent, Konak, Savuca

Kuşadası ve Didim’de Elektrik Kesintisi

Kuşadası’nda bakım ve altyapı güçlendirme çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde planlı enerji kesintisi uygulanacak.

  • Kuşadası
    • Saat: 11.00 – 17.00
    • Mahalleler: Türkmen, Kadınlar Denizi, Güzelçamlı

Didim’de ise şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilecek.

  • Didim
    • Saat: 08.30 – 13.30
    • Mahalleler: Altınkum, Cumhuriyet

Elektrik Kesintisi Öncesinde Alınması Gereken Önlemler

Planlı elektrik kesintileri sırasında elektronik cihazların zarar görmesini önlemek amacıyla cihazların fişten çekilmesi, işletmelerde veri kaybına karşı gerekli yedeklemelerin yapılması ve enerjiyle çalışan sistemlerin kontrollü şekilde kullanılması öneriliyor. Vatandaşların güncel kesinti programlarını takip ederek olası değişikliklerden zamanında haberdar olmaları, kesinti sürecini daha sorunsuz geçirmelerine yardımcı olacaktır.

Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım