CHP lideri Özgür Özel, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in bir devlet memuru maaşıyla (19 yıllık çalışma süresince) toplam değeri 452 milyon lirayı bulan 12 gayrimenkul edindiğini ve 4 tanesini sattığını iddia etmişti. Özel, bu servetin ancak 190 yıl yemeden içmeden çalışarak yapılabileceğini savunarak tapu ID numaralarını paylaşmıştı. Bakan Gürlek, Adalet Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada bu iddialara sert yanıt verdi.
"Veremeyecek hesabım yok"
Adalet Bakanı Akın Gürlek konuya ilişkin yaptığı açıklamada,
"O belgeler kesinlikle sahte ve düzmece. Benim üzerime kayıtlı sadece 4 tane taşınmaz var. Örneğin; 30 milyon lira olduğu iddia edilen Tuzla'daki mülkün gerçek değeri 3-4 milyon liradır. Veremeyecek hesabım yok"
dedi.
"Muhittin Böcek yakında açıklayacak"
Bakan Gürlek, mal varlığı tartışmalarının gölgesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek davasıyla ilgili çok konuşulacak bir iddiayı gündeme taşıdı. Gürlek, Özgür Özel'in bu açıklamalarla "asrın yolsuzluk davasını" ve kendi hakkındaki rüşvet iddialarını perdelemeye çalıştığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:
"Özgür Özel iki noktayı perdelemek istiyor: Birincisi 'Asrın Yolsuzluk Davası', ikincisi ise Muhittin Böcek davasındaki rüşvet iddiası. Muhittin Böcek, 15 Ocak 2024 tarihinde Manisa’da bir benzin istasyonuna uğruyor. Baz istasyonu (HTS) kayıtlarıyla sabit ki; burada adaylığı karşılığında Özgür Özel’e para verildiği iddiası var. Muhittin Böcek de zamanı gelince bunu anlatacak."
Manevi tazminat davası açılıyor
İddiaların tamamen Özgür Özel'in son dakika çırpınışları olduğunu söyleyen Bakan Gürlek, yasal sürecin bugün başlatılacağını da dile getirerek,
"Bugün itibarıyla manevi tazminat davası açıyoruz. Mahkeme tapu kayıtlarını isteyecek ve gerçekler hemen ortaya çıkacak. Sahte belgelerle algı operasyonu yapanlara karşı adalete güveniyorum. Takdiri yüce Türk milletine bırakıyorum"
ifadelerini kullandı.



