İstanbul ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından koordine edilen iki ayrı soruşturma dosyası kapsamında, emniyet güçleri geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Yürütülen hukuki süreç çerçevesinde belirlenen isimlere yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek'in de olduğu 3 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.
ANSET'e yönelik inceleme derinleşiyor
Operasyonun ikinci ayağı ise doğrudan belediye iştiraklerini hedef aldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANSET şirketine yönelik yürütülen soruşturmada toplam 34 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Emniyet birimleri, dosya kapsamında ismi geçen şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyonlarını sürdürüyor.
Tutuklu Başkan da dosyada yer alıyor
Soruşturmanın en çarpıcı detaylarından biri ise listenin içeriği oldu. Edinilen bilgilere göre, daha önce görevinden uzaklaştırılan ve halihazırda tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bu yeni soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla yer aldığı ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.


