10 günlük mücadele Isparta'da noktalandı

28 Şubat’ta Burdur-Antalya karayolu üzerinde direksiyon hakimiyetini kaybederek trafik levhasına çarpan Bartu Efe Zengin, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bucak Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Isparta'ya sevk edilmişti. Genç sürücü, burada yoğun bakımda verdiği 10 günlük yaşam savaşını dün kaybederek tüm sevenlerini yasa boğdu. Ölümünün ardından yaşadıkları üzüntüyü bir kenarı bırakan aile çocuklarının organlarını bağışlayarak 5 kişiye can oldu.

Acı veda, büyük fedakarlık

Bartu Efe Zengin’in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, evlatlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonla alınan kalp, karaciğer, böbrekler ve kornealar, organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Antalya’daki farklı hastanelere gönderildi. Bu onurlu karar sayesinde, yaşamını yitiren genç 5 ayrı hastaya can ve ışık oldu.

Antalya’da 13 Mart Sürprizi: Sıcaklık 24 Dereceye Yaklaşıyor!
Antalya’da 13 Mart Sürprizi: Sıcaklık 24 Dereceye Yaklaşıyor!
İçeriği Görüntüle

Gözyaşları içinde defnedildi

Isparta’dan memleketi Burdur'a getirilen Bartu Efe Zengin’in cenazesi, Sultandere Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından Aile Kabristanlığı’na defnedildi. Gerçekleştirilen cenaze törenine ailesi, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katılarak genç ismi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Kaynak: İHA