Bir televizyon programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, Fatih Altaylı’nın sağlık durumuyla ilgili sıcak gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Saymaz, Altaylı’nın beyninde öteden beri var olan ancak son dönemde risk teşkil etmeye başlayan bir kitle nedeniyle ameliyat kararı alındığını belirtti.

Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek savunmasını yaptı: “Hiçbir şey babamın bilgisi dahilinde olmadı”
Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek savunmasını yaptı: “Hiçbir şey babamın bilgisi dahilinde olmadı”
İçeriği Görüntüle

"Cezaevindeyken büyüdü"

Saymaz, Altaylı’nın beynindeki tümörün cezaevi sürecinde gelişim gösterdiğini vurgulayarak şu detayları aktardı:

"Fatih ağabeye de çok geçmiş olsun. Şu saat itibarıyla beyin ameliyatına girdi. Saat 7'de ameliyata alındı. Kendisinin öteden beri beyninde huysuz olmayan bir ur varmış. Fakat cezaevi sürecinde bunda büyüme tespit edilmiş. 2,5 santime kadar ulaşmış ve artık beyine baskı yapar hâle gelmiş. Cezaevindeyken durduk yere büyüdüğünü söyledi bu urun. Tabii cezaevi şartları maalesef Fatih ağabeyinin sağlığına da tesir etmiş."

2,5 santimetreye ulaştı

Daha önce tespit edilen iyi huylu tümörün yaklaşık 2,5 santimetre boyuta ulaşarak beyin dokusu üzerinde baskı oluşturduğu öğrenildi. Bu durumun hayati risk oluşturmaması adına doktorların cerrahi müdahale kararı aldığı ifade edildi.

Durumu yakından takip ediliyor

Dışarıdan bakıldığında rutin ve planlı bir müdahale olarak değerlendirilen operasyonun başarıyla tamamlanması bekleniyor. İsmail Saymaz, Altaylı’nın önümüzdeki saatlerde ameliyattan çıkmasını umduklarını ve sağlık durumunun anlık olarak takip edildiğini kaydetti.